Lebbencsleves
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A szalonnát apró kockákra vágjuk, és kisütjük.
A zsírjában aranysárgára pirítjuk a lebbencstésztát, majd a zsírt leöntjük és üvegesre pirítjuk benne az apróra vágott hagymát.
Hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt vagy debrecenit, felöntjük 2 liter vízzel, sózzuk, paprikázzuk, és a húsleveskockát is beletesszük a zöldpaprikával együtt.
A lebbencstésztát, és a burgonyát is hozzátesszük, majd lassú tűznél többszöri keverés mellett készre főzzük.
Tipp / megjegyzés:
Magunk is meggyúrhatjuk a tésztát csak nagyobbra szabdaljuk mint a csipetkét. Sokkal finomabb, többet is készíthetünk belőle, megszárítjuk és így mindig lesz tésztánk ha kell. 10 dkg liszt, só, 1 egész tojás, és annyi víz, hogy könnyen gyúrható tészta legyen, ilyen egyszerű.