Lecsó III
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A paradicsomot felaprítjuk, a paprikát megmossuk, kicsumázzuk, és azt is felszeleteljük.
A vöröshagymát és a szalonnát felkockázzuk.
A szalonnát lassú tűzön megpirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre pároljuk.
Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, majd azonnal rádobjuk a felaprított paprikát és a paradicsomot is, sóval, borssal, cukorral ízesítjük,majd közepes hőfokon puhára főzzük.
Beletesszük a kolbászt, majd 5 perc múlva a virslit is, és készre főzzük.
A lecsót friss kenyérrel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp / megjegyzés:
A nyár egyik legjellemzőbb házias étele a lecsó. Olcsó és kiadós étel, mely gyorsan, és egyszerűen elkészíthető. Számos változata létezik, mindenkinek van saját kedvence, így akár gyakrabban is elkészíthetjük a saját, és családunk szája íze szerint variálva.(tojásosan, rizsesen, tarhonyával, csípősen, kolbásszal, virslivel, cukkinivel…)