Főoldal / Egytálételek / Lecsó III

Lecsó III

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Lecsó III

Lecsó III

Hozzávalók:

  • 2-3 fej vöröshagyma
  • 10 dkg szalonna
  • 1 kg paradicsom
  • 2 kg paprika
  • 1 púpos tk. fűszerpaprika
  • 1 tk. cukor
  • só, bors
  • ízlés szerint: virsli és kolbász
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A paradicsomot felaprítjuk, a paprikát megmossuk, kicsumázzuk, és azt is felszeleteljük.
A vöröshagymát és a szalonnát felkockázzuk.

A szalonnát lassú tűzön megpirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre pároljuk.
Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, majd azonnal rádobjuk a felaprított paprikát és a paradicsomot is, sóval, borssal, cukorral ízesítjük,majd közepes hőfokon puhára főzzük.
Beletesszük a kolbászt, majd 5 perc múlva a virslit is, és készre főzzük.

A lecsót friss kenyérrel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!

Tipp / megjegyzés:
A nyár egyik legjellemzőbb házias étele a lecsó. Olcsó és kiadós étel, mely gyorsan, és egyszerűen elkészíthető. Számos változata létezik, mindenkinek van saját kedvence, így akár gyakrabban is elkészíthetjük a saját, és családunk szája íze szerint variálva.(tojásosan, rizsesen, tarhonyával, csípősen, kolbásszal, virslivel, cukkinivel…)

Értékeld a receptet

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére