Lecsós csirke II
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Feldaraboljuk a csirkecombokat, amennyiben alsó-felső comb.
A felkockázott szalonnát ropogósra pirítjuk, kiszedjük a bográcsból és a visszamaradt zsírban körbepirítjuk a csirkehúst majd megsózzuk. Kiszedjük a húsokat is és nekiállunk lepirítani a felkockázott paprikát, paradicsomot és vöröshagymát. Megborsozzuk,ismét sózzuk és fedő alatt félig puhára főzzük.(15-20 perc)
Meghintjük őrölt piros paprikával és visszahelyezzük a csirkehúsokat és a megpirított szalonna kockákat. Megkeverjük, hogy a húsok a lecsó szafttal összekeveredjenek. További 15 percig pároljuk.
Meghámozunk 1 kg burgonyát, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük és finomra vágott petrezselyem zölddel, díszítjük.
A lecsós csirkét a burgonyával kínáljuk.