Főoldal / Szárnyas Ételek / Lecsós csirke II

Lecsós csirke II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Lecsós csirke II

Lecsós csirke II 3

Hozzávalók:

  • 4 db csirkecomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 evőkanál só
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 kg burgonya
  • 1 csomag petrezselyem zöld
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Feldaraboljuk a csirkecombokat, amennyiben alsó-felső comb.

A felkockázott szalonnát ropogósra pirítjuk, kiszedjük a bográcsból és a visszamaradt zsírban körbepirítjuk a csirkehúst majd megsózzuk. Kiszedjük a húsokat is és nekiállunk lepirítani a felkockázott paprikát, paradicsomot és vöröshagymát. Megborsozzuk,ismét sózzuk és fedő alatt félig puhára főzzük.(15-20 perc)

Meghintjük őrölt piros paprikával és visszahelyezzük a csirkehúsokat és a megpirított szalonna kockákat. Megkeverjük, hogy a húsok a lecsó szafttal összekeveredjenek. További 15 percig pároljuk.

Meghámozunk 1 kg burgonyát, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük és finomra vágott petrezselyem zölddel, díszítjük.

A lecsós csirkét a burgonyával kínáljuk.

Mentés

Lecsós csirke II 5.00/5 (1 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére