Lecsós csirkemell
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A megmosott csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, besózzuk, beborsozzuk, majd felforrósított olajon elősütjük. (mindkét oldalát fehéredésig)
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk és 2evőkanál olajon üvegesre pirítjuk.
A hagymához adjuk a felszeletelt paprikát és a kockákra vágott paradicsomot sózzuk, borsozzuk. Rövid ideig együtt pároljuk,majd hozzáöntjük a paradicsom sűrítményt és ízlés szerint egy pici cukrot.
Pár perc alatt összefőzzük.
Egy tűzálló tál aljára letesszük a csirkemell szeleteket egymás mellé,majd ráhalmozzuk a lecsót,és alufóliával lefedve 180fokon 20perc alatt összesütjük.
Köretként Krumplipürét, bulgurt, rizst, tarhonyát adhatunk mellé.