Lecsós káposztával sült sörös tarja
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A tarja szeleteket sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük majorannával és zúzott fokhagymával. Egy nagyobb serpenyőben pár percig mindkét oldalukat elősütjük majd egy nagy jénaiba fektetjük őket.
Ehhez csak kevesebb lecsót főzünk sok káposztával. A serpenyőbe pici olajat teszünk, megpirítjuk a hagymát, rádobjuk a szeletelt paprikát és a vékonyra gyalult káposztát.Picit átpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, sózzuk borsozzuk, majd felöntjük a darabolt paradicsom konzervvel. (persze friss paradicsom is használható hozzá)
Fedő alatt megpároljuk, de nem kell készre főzni, mert még a sütőben a hússal puhulni fog. Ráöntjük a szeletek tetejére, majd kevés sörrel meglocsoljuk, 1-2 deci elég. Lefóliázzuk és 200 fokos sütőbe tesszük. 30-40 perc alatt megpuhul a hús, és a káposztás lecsó is jó.
Ekkor levesszük a fóliát és megpirítjuk a tetejét, ezalatt a leve is elpárolog. Ha túl sok lenne rajta a lé, akkor óvatosan le lehet önteni róla.
A legjobb köret a krumplipüré, a főtt krumpli, esetleg rizs.
A tálaláskor lehet rá tejfölt tenni, szerintünk úgy a legfinomabb.
Nagyon tartalmas és különlegesen finom étel, próbáljátok ki így vagy akár a káposztás lecsót magában.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp / megjegyzés:
Nem tudom ki evett már káposztás lecsót, nekem a gyerekkorom egyik kedvenc étele, a legfinomabb lecsó. Nem tudom honnan ered, a szlovák származású nagymamám készítette mindig