Legyező karaj

| Hozzávalók:
 A töltelékhez: 
 A tetejére: 
 Továbbá: 
 | 
 | 
Elkészítés:
A karajt 1 centiméterenként bevagdossuk, de nem vágjuk át teljesen (alul 1 cm-en maradjon egyben). Bőven sózzuk, borsozzuk, és megszúrjuk piros paprikával kívül-belül.
A töltelék hozzávalóit összegyúrjuk, kedvünk és ízlésünk szerint fűszerezzük. A vájatokat kitöltjük vele.
Zsineggel átkötözzük,hogy szét ne nyíljon.
Sütőzacskóba tesszük, majd a hozzá tartozó zárral becsatoljuk. A zárás alatt egy pár helyen megszurkáljuk, hogy a gőz távozni tudjon. 210 fokra melegített sütőben 70 percig sütjük.
Ezután a zacskót szétvágjuk és kivesszük belőle a húst. Visszatesszük a tepsibe és megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokon újabb 10-12 percig sütjük, hogy a sajt szépen rápiruljon.
Tálaláskor haránt irányban szeleteljük, hogy szép legyező karaj szeleteket kapjunk.
Ízlés szerint burgonya vagy rizs körettel, salátával és savanyúsággal kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
 Receptkirály.hu Receptek képekkel
Receptkirály.hu Receptek képekkel
				



 
											 
											