Főoldal / Sertés ételek / Legyező karaj

Legyező karaj

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Legyező karaj

Legyező karaj

Hozzávalók:

  • kb. 1,5 kg csont nélküli karaj
  • 2-2,5 tk. só (ízlés szerint)
  • 1 kk. őrölt bors
  • 1,5 tk. őrölt pirospaprika

A töltelékhez:

  • 40 dkg darált hús
  • 1 tk. só
  • 1 kk. őrölt bors
  • 1 csipet őrölt kömény
  • 2 gerezd fokhagyma

A tetejére:

  • 10 dkg reszelt sajt

Továbbá:

  • 1 db sütőzacskó
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A karajt 1 centiméterenként bevagdossuk, de nem vágjuk át teljesen (alul 1 cm-en maradjon egyben). Bőven sózzuk, borsozzuk, és megszúrjuk piros paprikával kívül-belül.

A töltelék hozzávalóit összegyúrjuk, kedvünk és ízlésünk szerint fűszerezzük. A vájatokat kitöltjük vele.
Zsineggel átkötözzük,hogy szét ne nyíljon.
Sütőzacskóba tesszük, majd a hozzá tartozó zárral becsatoljuk. A zárás alatt egy pár helyen megszurkáljuk, hogy a gőz távozni tudjon. 210 fokra melegített sütőben 70 percig sütjük.

Ezután a zacskót szétvágjuk és kivesszük belőle a húst. Visszatesszük a tepsibe és megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokon újabb 10-12 percig sütjük, hogy a sajt szépen rápiruljon.
Tálaláskor haránt irányban szeleteljük, hogy szép legyező karaj szeleteket kapjunk.

Ízlés szerint burgonya vagy rizs körettel, salátával és savanyúsággal kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Legyező karaj 5.00/5 (2 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére