Főoldal / Sertés ételek / Legyező karaj

Legyező karaj

 Legyező karaj

Legyező karaj

Hozzávalók:

  • kb. 1,5 kg csont nélküli karaj
  • 2-2,5 tk. só (ízlés szerint)
  • 1 kk. őrölt bors
  • 1,5 tk. őrölt pirospaprika

A töltelékhez:

  • 40 dkg darált hús
  • 1 tk. só
  • 1 kk. őrölt bors
  • 1 csipet őrölt kömény
  • 2 gerezd fokhagyma

A tetejére:

  • 10 dkg reszelt sajt

Továbbá:

  • 1 db sütőzacskó
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A karajt 1 centiméterenként bevagdossuk, de nem vágjuk át teljesen (alul 1 cm-en maradjon egyben). Bőven sózzuk, borsozzuk, és megszúrjuk piros paprikával kívül-belül.

A töltelék hozzávalóit összegyúrjuk, kedvünk és ízlésünk szerint fűszerezzük. A vájatokat kitöltjük vele.
Zsineggel átkötözzük,hogy szét ne nyíljon.
Sütőzacskóba tesszük, majd a hozzá tartozó zárral becsatoljuk. A zárás alatt egy pár helyen megszurkáljuk, hogy a gőz távozni tudjon. 210 fokra melegített sütőben 70 percig sütjük.

Ezután a zacskót szétvágjuk és kivesszük belőle a húst. Visszatesszük a tepsibe és megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokon újabb 10-12 percig sütjük, hogy a sajt szépen rápiruljon.
Tálaláskor haránt irányban szeleteljük, hogy szép legyező karaj szeleteket kapjunk.

Ízlés szerint burgonya vagy rizs körettel, salátával és savanyúsággal kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére