Legyező karaj
Hozzávalók:
A töltelékhez:
A tetejére:
Továbbá:
|
|
Elkészítés:
A karajt 1 centiméterenként bevagdossuk, de nem vágjuk át teljesen (alul 1 cm-en maradjon egyben). Bőven sózzuk, borsozzuk, és megszúrjuk piros paprikával kívül-belül.
A töltelék hozzávalóit összegyúrjuk, kedvünk és ízlésünk szerint fűszerezzük. A vájatokat kitöltjük vele.
Zsineggel átkötözzük,hogy szét ne nyíljon.
Sütőzacskóba tesszük, majd a hozzá tartozó zárral becsatoljuk. A zárás alatt egy pár helyen megszurkáljuk, hogy a gőz távozni tudjon. 210 fokra melegített sütőben 70 percig sütjük.
Ezután a zacskót szétvágjuk és kivesszük belőle a húst. Visszatesszük a tepsibe és megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokon újabb 10-12 percig sütjük, hogy a sajt szépen rápiruljon.
Tálaláskor haránt irányban szeleteljük, hogy szép legyező karaj szeleteket kapjunk.
Ízlés szerint burgonya vagy rizs körettel, salátával és savanyúsággal kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!