Lekváros-kókuszos piskóta
Hozzávalók:
A töltelékekhez:
|
|
Elkészítés:
Kettéválasztjuk a megmosott tojásokat. Egy mély tálban kemény habot verünk a fehérjéből, majd belekeverjük a tojás sárgáját is.
A cukrot összekeverjük a vaníliás cukorral, a lisztet a sütőporral. Először a cukrot adjuk hozzá a tojásmasszához, majd lassú keverés mellett a lisztet.
Óvatosan elkeverjük és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a massza felét.
A másik felébe belekeverjük a kakaóport és ezt is papírral bélelt tepsibe tesszük. Mindkettőt elsimítjuk és külön-külön megsütjük. Előmelegített sütőben 10 percig nagy lángon sütjük. Ekkor nem szabad a sütőajtót kinyitni. Majd takarékra vesszük a lángot és ott is még sütjük 10-15 percet. Szép aranysárgának kell lenniük.
Ha kivettük rögtön egy konyharuhára borítjuk és papírral együtt feltekerjük. A ruhában hagyjuk kihűlni.
Ez alatt elkészítjük a tölteléket.
A lekvárt 1 evőkanál vízzel elkeverjük, hogy híg legyen.
A tejet egy lábasban feltesszük forrni és belekeverjük a búzadarát. Kevergetés mellett főzzük, majd takarékra tesszük a lángot és beletesszük a vaníliával összekevert kristálycukrot. Folyamatos keverés mellett tovább főzzük, krém állagúra. Levesszük a tűzről és kihűtjük, majd belekeverjük a margarint és kókuszreszeléket.
Kitekerjük a tésztákat és lehúzzuk róluk a sütőpapírt. Megfordítjuk és megkenjük a sárga piskótát lekvárral, a kakaós piskótát a tejbegrízes krémmel és feltekerjük őket.
Meghintjük porcukorral és 1-2 órát pihentetjük, mielőtt felszeljük.