Lekváros linzer dióhabbal
Hozzávalók:
A habhoz:
A hab közepére:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és hidegre tesszük egy órára. (Én a fagyasztóba tettem 15 percre)
A tésztát lisztezett deszkán 3 mm vékonyra kinyújtjuk, és cakkos szaggatóval kiszúrjuk.
Egy nagy lemez tepsit befedtem sütőpapírral és rásorakoztatjuk a linzereket.
Elkészítjük a habot.
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd a lekvárral tovább verjük és a darált diót hozzá keverjük.
A cakkos linzerre teszünk belőle úgy, hogy ne teljesen fedje a linzer alapot, mert sütés közben terülni fog a hab.
A közepére egy-egy kiskanál lekvárt teszünk.
180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
Magában, vagy porcukorral meghintve kínáljuk.