Főoldal / Desszertek / Lekváros-mandulás linzer

Lekváros-mandulás linzer

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Lekváros-mandulás linzer

Lekváros-mandulás linzer

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 8 dkg darált mandula
  • 2 db tojás
  • 1 db tojás sárgája
  • 1 cs. sütőpor
  • 15 dkg porcukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 25 dkg vaj
  • 2 ek. tejföl
  • 20×30 cm-es tepsi,sütőpapírral bélelve

A töltelékhez:

  • 1/2 üveg házi meggylekvár (kb 40 dkg)

A rácsok lekenéséhez:

  • 1 db tojásfehérje
  • 2 dkg darált mandula
  • 1 ek. kristálycukor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk, és hűtőben pihentetjük ½ órát.

A tésztát lisztezett munkalapon 3 cipóra osztjuk. 2 cipót tepsi méretűre kinyújtunk.
Az elsőt a tepsibe fektetjük, és megkenjük a lekvár felével. Rátesszük a másik lapot, amire ismét lekvár következik.

A megmaradt tésztából derelyevágóval csíkokat vágunk és a sütemény tetejét átlósan berácsozzuk.

A rácsokat a tojásfehérjével lekenjük. A mandulát a kristálycukorral összekeverjük és a rácsokra hintjük.

200 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
Sütés közben fóliával letakarjuk, hogy meg ne égjen a teteje.

Ha kihűlt, kockákra vágva kínáljuk.

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére