Lekváros-mandulás linzer
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
A rácsok lekenéséhez:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk, és hűtőben pihentetjük ½ órát.
A tésztát lisztezett munkalapon 3 cipóra osztjuk. 2 cipót tepsi méretűre kinyújtunk.
Az elsőt a tepsibe fektetjük, és megkenjük a lekvár felével. Rátesszük a másik lapot, amire ismét lekvár következik.
A megmaradt tésztából derelyevágóval csíkokat vágunk és a sütemény tetejét átlósan berácsozzuk.
A rácsokat a tojásfehérjével lekenjük. A mandulát a kristálycukorral összekeverjük és a rácsokra hintjük.
200 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
Sütés közben fóliával letakarjuk, hogy meg ne égjen a teteje.
Ha kihűlt, kockákra vágva kínáljuk.