Lekváros rácsos linzer
Hozzávalók:
A töltelékez:
A lekenéshez:
|
|
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat összekeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is. Jól összegyúrjuk (nekem még kellett hozzá egy pici liszt, mert először ragacsos volt), majd folpackba csomagoljuk és 1 órára a hűtőbe rakjuk.
A tésztát elosztjuk 2/3-1/3 részre.
Egy tepsit vagy piteformát kibélelünk sütőpapírral, majd belerakjuk a lisztezett deszkán vékonyra kinyújtott alsó lapot. (nekem ebből a mennyiségből egy nagyobb tepsinyi és egy piteformányi lett)
Megkenjük baracklekvárral, amit ne sajnáljunk róla, legyen rajta bőven.
A maradék tésztát kinyújtjuk, derelyevágóval csíkokra vágjuk, és átlósan a sütemény tetejére rakosgatjuk, Így szép rácsos lesz a teteje.
A rácsokat, tojássárgájával lekenjük.
180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.
Porcukorral meghintve kínáljuk.