Lencsefőzelék fasírttal
Hozzávalók:Lencsefőzelék:
Fasírt:
|
|
Elkészítés:
A kiválogatott lencsét előző este beáztatom.
Másnap a citromhéjjal, babérlevéllel. ecettel, sóval, borssal fűszerezve, vízzel feleresztve puhára főzöm.
Közben elkészítem a fasírtot. A hagymát megdinsztelem, a húst ráteszem. Fehéredésig pirítom. Egy keverőtálban összekeverem a hagymával, az összetépdesett, tejbe áztatott zsemlével, a vagdalt petrezselyemmel, majd fűszerezem. Kis pogácsákat formázok belőle, és bő olajban megsütöm.
Egy serpenyőben elkészítem a rántást, olajban az aprított hagymákat megpirítom, rászórom a lisztet. A rántást a lencséhez keverem, kicsit besűrítem vele, és lehet tálalni.
Tipp / megjegyzés:
Mert lencsét nem csak Újévkor lehet enni.