Lencsefőzelék gombás marhaszelettel
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A lencsét előző nap hideg vízbe beáztatom.
A húst, só, bors, pirospaprika , fokhagyma, olívaolaj, keverékébe bepácolom irány a hűtő egy éjszakára.
Másnap a lencsét fűszerezem, teszek bele babérlevelet, és felteszem főni.
A húst egy serpenyőben olívaolajon mindkét oldalán megsütöm. Kiveszem, félreteszem.
Elkészítem a gombás ragut. Üvegesre párolok fél fej apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadom a szeletekre vágott gombát, a szeletelt paradicsomot és a csípős paprikákat. Sóval borssal ízesítem.
Ráteszem a hússzeleteket, locsolok rá vörösbort, és puhára párolom.
A lencséhez öntök kevés tejet, szórok rá lisztet, és összeforralom. Ízlés szerint citromlével savanyítom.
Tálalok. A tányérra teszek egy szelet húst, rá ragut, mellé lencsét.
Tipp / megjegyzés:
A másik étel, amit Újév táján nem hagyhatunk ki, ha gazdagok akarunk lenni, de legalábbis nem akarunk egész évben üres pénztárcával magunk elé nézni, nos ez a lencse.