Főoldal / Főzelékek / Lencsefőzelék gombás marhaszelettel

Lencsefőzelék gombás marhaszelettel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Lencsefőzelék gombás marhaszelettel

Lencsefőzelék gombás marhaszelettel

Hozzávalók:

  • 20 dkg lencse
  • 1 db kicsi vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db babérlevél
  • 1/2 db citrom leve
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • 1 ek liszt 
  • 2 ek tej
  • olívaolaj
  • 2 szelet marhahús
  • 0,5 vöröshagyma
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 1 db chil
  • 1 db paradicsom
  • 4 fej csiperke gomba
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lencsét előző nap hideg vízbe beáztatom.

A húst, só, bors, pirospaprika , fokhagyma, olívaolaj, keverékébe bepácolom irány a hűtő egy éjszakára.

Másnap a lencsét fűszerezem, teszek bele babérlevelet, és felteszem főni.

A húst egy serpenyőben olívaolajon mindkét oldalán megsütöm. Kiveszem, félreteszem.

Elkészítem a gombás ragut. Üvegesre párolok fél fej apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadom a szeletekre vágott gombát, a szeletelt paradicsomot és a csípős paprikákat. Sóval borssal ízesítem.

Ráteszem a hússzeleteket, locsolok rá vörösbort, és puhára párolom.

A lencséhez öntök kevés tejet, szórok rá lisztet, és összeforralom. Ízlés szerint citromlével savanyítom.

Tálalok. A tányérra teszek egy szelet húst, rá ragut, mellé lencsét.

Tipp / megjegyzés:
A másik étel, amit Újév táján nem hagyhatunk ki, ha gazdagok akarunk lenni, de legalábbis nem akarunk egész évben üres pénztárcával magunk elé nézni, nos ez a lencse.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére