Lencsefőzelék sült kolbásszal
Hozzávalók:Az alaphoz:
A rántáshoz:
A habaráshoz:
A feltéthez:
|
|
Elkészítés:
A lencsét előző este alaposan átmossuk és hideg vízbe beáztatjuk.
Főzés előtt csapi víz alatt átmossuk és egy szűrőkanálban lecsepegtetjük.
Az 1 liter alaplevet feltesszük főni a kiázott, átmosott lencsével. Beleteszünk pár darab füstölt szalonnabőrt, az íze kedvéért, a babérlevelet, ízlés szerint cukrot, sót, a mustárt, és citrom karikát.
Lefedjük, és addig főzzük, míg puhára nem fő a lencsénk. Ha szükséges, közben adjunk hozzá még csontlevet vagy vizet.
Mikor kész a lencsénk, egy kisebb lábosban olajon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük. A liszttel zsemleszínű rántást készítünk, piros paprikával meghintjük, hideg vízzel csomómentesre keverjük és a lencséhez öntjük.
Kevergetjük és a végén, ha még szükséges ízesíthetjük.
A tejfölt 1 evőkanál liszttel, kicsi vízzel simára keverjük. A főző léből is teszünk hozzá és behabarjuk a főzeléket.
Házikolbászt sütünk hozzá és azzal kínáljuk.