Főoldal / Főzelékek / Lencsefőzelék sült kolbásszal

Lencsefőzelék sült kolbásszal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Lencsefőzelék sült kolbásszal

Lencsefőzelék sült kolbásszal

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • 1/2 kg lencse (szárazon)
  • kevés füstölt szalonnabőr
  • 1 liter húsleves alaplé vagy víz
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 db egész babérlevél
  • 2 db citrom szelet
  • 1 tk. mustár
  • ízlés szerint cukor
  • ízlés szerint só

A rántáshoz:

  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 közepes fej vöröshagyma
  • 4 ek. étolaj
  • 2 púpozott ek. liszt
  • 1 tk. pirospaprika

A habaráshoz:

  • 1 dl tejföl
  • 1 ek. liszt

A feltéthez:

  • 2 pár házi kolbász
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lencsét előző este alaposan átmossuk és hideg vízbe beáztatjuk.
Főzés előtt csapi víz alatt átmossuk és egy szűrőkanálban lecsepegtetjük.

Az 1 liter alaplevet feltesszük főni a kiázott, átmosott lencsével. Beleteszünk pár darab füstölt szalonnabőrt, az íze kedvéért, a babérlevelet, ízlés szerint cukrot, sót, a mustárt, és citrom karikát.
Lefedjük, és addig főzzük, míg puhára nem fő a lencsénk. Ha szükséges, közben adjunk hozzá még csontlevet vagy vizet.
Mikor kész a lencsénk, egy kisebb lábosban olajon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük. A liszttel zsemleszínű rántást készítünk, piros paprikával meghintjük, hideg vízzel csomómentesre keverjük és a lencséhez öntjük.
Kevergetjük és a végén, ha még szükséges ízesíthetjük.

A tejfölt 1 evőkanál liszttel, kicsi vízzel simára keverjük. A főző léből is teszünk hozzá és behabarjuk a főzeléket.
Házikolbászt sütünk hozzá és azzal kínáljuk.

Lencsefőzelék sült kolbásszal 5.00/5 (1 értékelés)

Buzási Lászlóné Erzsébet (88 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére