Lencsefőzelék sült virslivel
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A lencsét megmossuk, leszűrjük.
A hagymát apróra vágjuk és olajon üvegesre pirítjuk. A szalonnát is felkockázzuk és zsírjára pirítjuk.
A hagymát, a szalonnát zsírjával együtt, és a lencsét egy lábosba öntjük vizet öntünk rá és ízlés szerint fűszerezzük.Beledobjuk a pörköltkockát is,és lassú tűzön készre pároljuk.
Közben a virsliket bevagdossuk és olajon megsütjük.
A virsli olaján világos rántást készítünk és felengedjük vízzel, majd a kész lencsét berántjuk, felforraljuk, lezárjuk a lángot és a sült virslivel kínáljuk. Aki szereti a tányérjában tehet rá tejfölt is.
Tipp / megjegyzés:
Bármilyen feltéttel fogyasztható. A lencsét előző este tegyük hideg vízbe.