Elmentem!Lencsefőzelék sült virslivel
Hozzávalók:
- 1/2 kg lencse
- 1 fej vöröshagyma
- 1 babérlevél
- só
- pörkölt kocka
- ételízesítő
- olaj
- 4 pár virsli
- 5 dkg kolozsvári szalonna
- 1-2 ek. liszt
- 1 tk. pirospaprika
|
Elkészítési idő: |
1 óra |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
nem |
Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
igen |
|
Elkészítés:
A lencsét megmossuk, leszűrjük.
A hagymát apróra vágjuk és olajon üvegesre pirítjuk. A szalonnát is felkockázzuk és zsírjára pirítjuk.
A hagymát, a szalonnát zsírjával együtt, és a lencsét egy lábosba öntjük vizet öntünk rá és ízlés szerint fűszerezzük.Beledobjuk a pörköltkockát is,és lassú tűzön készre pároljuk.
Közben a virsliket bevagdossuk és olajon megsütjük.
A virsli olaján világos rántást készítünk és felengedjük vízzel, majd a kész lencsét berántjuk, felforraljuk, lezárjuk a lángot és a sült virslivel kínáljuk. Aki szereti a tányérjában tehet rá tejfölt is.
Tipp / megjegyzés:
Bármilyen feltéttel fogyasztható. A lencsét előző este tegyük hideg vízbe.
Lencsefőzelék sült virslivel 4.00/5 (4 értékelés)
Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!