Főoldal / Főzelékek / Lencsefőzelék sült virslivel

Lencsefőzelék sült virslivel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Lencsefőzelék sült virslivel

Lencsefőzelék sült virslivel

Hozzávalók:

  • 1/2 kg lencse
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 babérlevél
  • pörkölt kocka
  • ételízesítő
  • olaj
  • 4 pár virsli
  • 5 dkg kolozsvári szalonna
  • 1-2 ek. liszt
  • 1 tk. pirospaprika
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A lencsét megmossuk, leszűrjük.

A hagymát apróra vágjuk és olajon üvegesre pirítjuk. A szalonnát is felkockázzuk és zsírjára pirítjuk.

A hagymát, a szalonnát zsírjával együtt, és a lencsét egy lábosba öntjük vizet öntünk rá és ízlés szerint fűszerezzük.Beledobjuk a pörköltkockát is,és lassú tűzön készre pároljuk.

Közben a virsliket bevagdossuk és olajon megsütjük.

A virsli olaján világos rántást készítünk és felengedjük vízzel, majd a kész lencsét berántjuk, felforraljuk, lezárjuk a lángot és a sült virslivel kínáljuk. Aki szereti a tányérjában tehet rá tejfölt is.

Tipp / megjegyzés:
Bármilyen feltéttel fogyasztható. A lencsét előző este tegyük hideg vízbe.

Lencsefőzelék sült virslivel 4.00/5 (4 értékelés)

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére