Elmentem!Lencsefőzelék szalonnával
Hozzávalók:
- 1/2 kg lencse
- 15 dkg szeletelt bevagdalt szalonna
- 1 fej hagyma
- babérlevél
- só
- étel ízesítő
- pörkölt szaft kocka (elhagyható)
- olaj
- 2 ek. liszt
|
Elkészítési idő: |
1óra 45 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
nem |
Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
igen |
|
Elkészítés:
A lencsét előzőnap beáztatjuk.
Az apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a beáztatott lencsét és felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ízlés szerint fűszerezzük, és készre pároljuk.
Ha kész világos rántást készítünk.( a szalonna zsírjából, lisztből, kevés vízzel) A főzeléket berántjuk, ki forraljuk.
A szalonnát kisütjük, és a főzelékhez feltétként kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
A főzelékbe még szoktam debrecenit vágni így ízletesebb a főzelék. Illetve lehet mustárral, citromlével, ecettel savanyítani rajta, ha valaki úgy szereti.
Lencsefőzelék szalonnával 5.00/5 (1 értékelés)
Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!