Elmentem!Lencsefőzelék virsli csigákkal
Hozzávalók:
- 250g lencse (szárazon)
- füstölt szalonnabőr
- 1 fej hagyma
- babérlevél
- kevés mustár
- cukor
- só
A rántáshoz:
- olaj
- 1 kanál liszt
- Virsli
|
Elkészítési idő: |
45 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
nem |
Adagok: |
2 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
igen |
|
Elkészítés:
Az előre beáztatott lencsét odatesszük főni. Beleteszünk pár darab füstölt szalonnabőrt, majd babérlevelet, a hagymát, és sót adjuk hozzá.
Fedő alatt puhára főzzük.
Mikor kész a lencsénk, még a tűzön hagyjuk, elkészítjük a rántást.
A rántást hozzákeverjük a forrásban lévő lencséhez. Egyet forralunk rajta, majd ízlés szerint adunk hozzá sót, cukrot, mustárt, , és kevés ecetet.
Virsliből csigákat készítettem megsütöttem és azzal tálaltam!
Vicuska1 (143 Recept)Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett.
Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.