Lenmaglisztes pizza
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Ha kenyérsütő géppel dolgozunk, a tészta összes hozzávalóját belepakolunk, és kelt tészta programon megkelesztjük. (Figyeljünk a víz mennyiségére, mert függ a liszttől, hogy mennyit vesz fel, akkor jó, ha szép gombóccá formázza a gép. Ha túl lágynak látjuk adjunk hozzá egy kevéske lisztet, ha morzsálódós akkor vizet.)
Kenyérsütő gép nélkül:
A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A liszteket összekeverjük a sóval, hozzáadjuk a vizet, az olívaolajat és a felfutott élesztőt, majd alaposan összedolgozzuk.
Letakarva duplájára kelesztjük. (ez kb. 1 óra langyos helyen)
Méretétől függően több részre osztjuk, lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk, vékonyan kiolajozott tepsibe tesszük. (nekem ebből a mennyiségből 2db 32-cm-es pizza jött ki)
Megkenjük pizza-szósszal, tetszés szerinti feltéteket rakunk rá, majd megszórjuk a reszelt mozzarellával, és kevés oreganoval.
Előmelegített sütőben 200 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.