Lenmagos fokhagymás zsömle – paleo
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat vegyítsük el. Adjuk hozzá a tojásfehérjéket (nem kell felverni!!!), és keverjük el. A forró vízbe keverjük bele a citromlevet, majd öntsük a száraz hozzávalókhoz, és egy kanállal keverjük el. Hagyjuk állni 5-10 percig , majd nyújtólapon nedves kézzel formázzuk meg a zsömléket. Leforrázva a mandulalisztnek marcipán illata van, de a kész zsömlében ezt már nem lehet érezni. (Én szilikonos lapot használok, nem kellett aláliszteznem, de ha neked könnyebb a formázás úgy, akkor nyugodtan lisztezd meg a nyújtólapot.)
Tegyük a zsemléket sütőpapíros tepsire és 175 fokra előmelegített sütőben (légkeveréssel) süssük kb. 40-45 percig. Rácson hagyjuk őket kihűlni, majd tetszés szerint megpakolva fogyasszuk.