Lenmagos palacsinta – Paleo
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat egy tálba ütjük, és felverjük. Hozzáadjuk az édesítőt, a kókusztejet, a gyümölcslevet, az almaecetet, pici sót, és végül a szódabikarbónával elkevert őrölt lenmagot és az útifűmaghéjat. Alaposan elkeverjük, és hagyjuk picit állni, hogy a magok megduzzadjanak.
Forró serpenyőben, pici kókuszolajon tenyérnyi palacsintákat sütünk a masszából.
Sütés közben többször is átfordítjuk. Először nagyon törékenynek tűnik, de ahogy átsül, jó állagú, finom palacsinta lesz belőle.
Magában is finom, vagy gyümölcsökkel, lekvárral, mézzel, juharsziruppal.
Tipp / megjegyzés:
Gyerekeim is megkóstolták, elsőre mindenki azt mondta, olyan, mint a mákos palacsinta és finom.