Lepenica-Ragadós krumpli
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, megmossuk és felkockázzuk. Sós vízben puhára főzzük.
Amíg a krumpli megpuhul a füstölt szalonnát felkockázzuk együtt a vöröshagymával. Káposztát szedünk a hordóból kinyomkodjuk belőle a levét és ezt eltesszük, mert kell majd később. A szalonnát megpirítjuk, a pörcöt kivesszük a zsiradékból és félretesszük. A zsirdékhoz hozzáadjuk a cukrot, a felkockázott vöröshagymát és átpirítjuk. Hozzáadjuk a kifacsart savanyú káposztát és 10 percig együtt pirítjuk. Mikor kész, félretesszük.
A megfőtt krumplit leszűrjük, és hozzáöntjük a káposztalét, és jól összetörjük a krumplinyomóval. Majd fakanállal összekeverjük, és hozzáöntjük a káposztalét a krumplihoz. Ilyenkor ragadóssá válik, érezzük a keverésnél, hogy ragad.
Ezután hozzáadjuk a pirított káposztát és mindent jól összekeverünk. Hozzáöntjük a pirított vöröshagymát és a kisült zsiradékot, majd megint összekeverjük. Tányérokra szedjük, megszórjuk szalonna pörccel és frissen szeletelt vöröshagymával.
Díszíthetjük sült kolbász szeletekkel is.