Leveles tésztás töltött csiga
Hozzávalók:
A töltelékhez:
A tetejére:
A lekenéshez:
|
|
Elkészítés:
(Tepsi mérete: (30cm x 33cm)
A kiolvadt leveles tésztát egy lisztezett, sík felületen téglalap alakúra kinyújtjuk.
Kb. 5-6 cm széles csíkokra felvágjuk. A csíkokra ráhelyezzük a reszelt trappista sajtot, a vékony szeletekre felvágott mozzarellát és a csíkokra felvágott sonkát.
A tészta csíknak a felső részét ujjunkkal kissé bevizezzük és az alsó részét ráhajtjuk. A széleit összenyomkodjuk, hogy sülés közben ne nyíljanak szét. A többi tészta csíkot is így megtöltjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe csiga alakúra tekerjük a tésztát. (Az egyik csíknak a végét a másik csíknak pedig az elejét jól nyomkodjuk össze, így majd egy nagy csigát kapunk).
Felvert tojással lekenjük a tetejét, majd megszórjuk reszelt sajttal és szezámmaggal. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 percig sütjük.
Tálalás előtt pizza szeletekre felvágjuk.