Libamájjal tojással töltött paradicsom mediterrán salátával hidegen
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A tojást felteszem főni, a paradicsomokat megskalpolom, a belsejüket kivájom. Egy tálkában a paradicsom belsejét összevágom, beleteszem a libamáj pástétomot, az főtt tojást, vágok bele bele petrezselymet, fűszerezem, jól összekeverem.
Egy tányérra teszem a salátát, fűszerezem, facsarok rá citromot, locsolok rá olívaolajat. Ráhelyezem a megtöltött paradicsomokat, visszarakom a sapkájukat, rászórom az olívabogyókat,díszítem egy szelet citrommal és petrezselyem zölddel. Jól lehűtve fogyasztom bruschettával (pirított fokhagymás, olívaolajos toast-al. Hűs vörösbort iszom hozzá.
Tipp / megjegyzés:
Dühöng a kánikula, se főzni, se meleget enni nem volt kedvem. Ezért egy hideg finomságot készítettem a teraszon, az árnyékban.