Főoldal / Szárnyas Ételek / Libamell füstölt tarjával csipkebogyó szósszal

Libamell füstölt tarjával csipkebogyó szósszal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Libamell füstölt tarjával csipkebogyó szósszal

Libamell füstölt tarjával csipkebogyó szósszal

Hozzávalók:

  • 1 db libamell
  • 2 db hagyma
  • 1 db fokhagyma
  • majoranna
  • kevés olaj
  • magyaros fűszer keverék
  • sütő zacskó
  • 20 dkg füstölt tarja

A szószhoz:

  • 1 db kis üveg csipkebogyó lekvár
  • 1 kanál méz
  • 2 dl fehér bor
  • fahéj
  • fél kanál liszt
  • 2 kanál cukor
  • fél kanál mustár
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A libamellet és a füstölt tarját 4 db-ba vágjuk. A húsokat sütő zacskóba tesszük.

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és a fűszerekkel együtt a zacskóba tesszük Össze rázzuk, a zacskó száját bezárjuk, 1-2 helyen megszurkáljuk, hogy a gőz távozni tudjon, majd 160 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.

A csipkebogyó lekvárt felforraljuk, hozzá adjuk az összes hozzá valót, végül lisztel besűrítjük és egyet még forralunk rajta.

Főtt burgonyával, petrezselymes burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére