Főoldal / Egytálételek / Libatepertős burgonyás rétes

Libatepertős burgonyás rétes

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Libatepertős burgonyás rétes

Libaterertős burgonyás rétes

Hozzávalók:

  • 1 csomag rétes lap.
  • 1 kg burgonya
  • 20 dkg libatepertő krém 
  • 1 pohár tejföl
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • só, bors
  • 1 tojás sárgája
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A réteslapot három részre osztjuk.

A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, apró kockára vágjuk, és sós vízben puhára főzzük.

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és a zsíron üvegesre pirítjuk.
A megfőtt burgonyát burgonyanyomón áttörjük, és a hagymára tesszük. Sózzuk, borsozzuk, pár perc alatt össze sütjük.

Minden réteslapot megkenünk libatepertővel, tejfölözzük, majd rátesszük a burgonyás tölteléket és feltekerjük.

Megkenjük tojássárgájával a tetejét,  és előmelegített sütőben készre sütjük.

Egy kiadós leves után tökéletes második fogás.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére