Lilahagymás marharostélyos
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A marhahúst megmossuk és szárazra töröljük. Felszeleteljük és kissé kiklopfoljuk. A zsírt felhevítjük és a húst mindkét oldaláról hirtelen megsütjük. Kiszedjük tálba és a kisült zsiradékban megpirítjuk a lilahagymát.
Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, felöntjük húslével és hozzáadjuk a húst. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy csipet köménymagot, és a paradicsomlét is. Lassan főzzük fedő alatt kb. 50 percet.
Főzés közben egyszer felöntjük forró húslével és végül hozzáadjuk a vörösbort is, hagyjuk az ízeket átjárni és kész is van.
Köretként készíthetünk mellé tarhonyát vagy akár nokedlit is. Ízlés szerinti salátával kínáljuk.
Nagyon finom. Jó étvágyat kívánok hozzá.