Lúdláb szelet
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
Csokimázhoz:
|
|
Elkészítés:
A hat tojást szétválasztjuk, az egyik tálba a sárgáját tesszük, a másikba, egy nagyobb tálba pedig a fehérjét.
A lisztet, a két evőkanál kakaót egy mélytányérba kimérjük, a sütőport beletesszük.
A hat evőkanál cukrot beletesszük a tojás sárgájába, és kikeverjük, hozzáadjuk a vizet és kikeverjük.
Habverővel felverjük a tojás fehérjét, ez akkor az igazi, ha megdöntve a tálat, nem folyik ki a fehérje.
Ezzel óvatosan próbálkozzunk, nehogy a földön landoljon az egész.
Ezután beletesszük a felkevert sárgáját, a kakaós lisztet, és óvatosan homogén állapotra keverjük.
Nagyon fontos, hogy nem szabad törni a habot, inkább csak kanállal átforgatni.
Ha készen van, az egészet beleöntjük a kivajazott és kilisztezett sütőformába és betesszük a felforrósított sütőbe, majd 180 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt készre sütjük.
Amíg a piskóta sül, elkészítjük a krémet.
20 dkg vajat 25 dkg porcukorral habosra keverünk.
Hat evőkanál lisztet 1/2 dl tejjel elkeverünk, majd 1 1/2 dl tejjel felengedjük, 2 kanál kakaó és egy csomag vaníliacukor is jön bele, majd alacsony lángon folyamatosan kevergetve sűrűre felfőzzük.
Ha kihűlt a krém, a vajjal jól eldolgozzuk, és vastagon a piskótára kenjük.
Azután 10 dkg csokoládét 5 dkg vajjal vízgőz felett megolvasztjuk, és óvatosan a piskótára kenjük, majd késsel elsimítjuk.
Hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, és a sütemény kellően megdermedjen.
Szeletelve kínáljuk.