Főoldal / Desszertek / Maci krémes sütemény

Maci krémes sütemény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Maci krémes sütemény

maci-kremes

Hozzávalók:

Tészta hozzávalói:

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 7 db tojás
  • 7 ek. maci kávé por
  • 7 ek. meleg víz
  • 1 cs. sütőpor

Krém hozzávalói:

  • 2 ek. liszt
  • 2,5 dl tej
  • 3 tojássárgája
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs. vaníliás cukor

Tetejére:

  • 180 g étcsoki tortabevonó
  • 2 ek. étolaj
  • kb. 2-3 marék apróra vágott dió
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

(Tepsi mérete: 20x36cm)

A tojásokat szétválasztjuk. Tojássárgáját a porcukorral habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a kávé port és a vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet. Összekeverjük. Beleforgatjuk, a kemény habbá felvert tojásfehérjét.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tészta masszát, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 perc alatt  megsütjük. (Tűpróba)

Amikor a tészta megsült és langyos, lehúzzuk róla a sütőpapírt és vízszintesen két lapba elvágjuk.

A tojássárgáját a liszttel, a vaníliás cukorral és a tejjel simára kikeverjük, majd alacsony lángon addig főzzük, míg puding sűrűségű nem lesz. Félre tesszük hűlni.

A puha margarint a porcukorral habosra kikeverjük és a már teljesen kihűlt krémbe keverjük. Robotgéppel szépen összedolgozzuk.

A krémmel összetöltjük a két lapot.
Vízgőz felett megolvasztjuk a kockára tördelt csokit, majd hozzáadjuk a 2 ek. étolajat, jól összekeverjük, és azonnal ráöntjük a sütemény tetejére. A még meg nem szilárdult csokit megszórjuk az apróra vágott dióval.
Hűtőbe tesszük, majd tálalás előtt egy meleg vízbe mártott éles késsel kockára felvágjuk.
http://tundikonyha.blogspot.hu/

Mentés

Maci krémes sütemény 4.00/5 (2 értékelés)

Tündi konyha (134 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére