Maci krémes sütemény
Hozzávalók:Tészta hozzávalói:
Krém hozzávalói:
Tetejére:
|
|
Elkészítés:
(Tepsi mérete: 20x36cm)
A tojásokat szétválasztjuk. Tojássárgáját a porcukorral habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a kávé port és a vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet. Összekeverjük. Beleforgatjuk, a kemény habbá felvert tojásfehérjét.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tészta masszát, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 perc alatt megsütjük. (Tűpróba)
Amikor a tészta megsült és langyos, lehúzzuk róla a sütőpapírt és vízszintesen két lapba elvágjuk.
A tojássárgáját a liszttel, a vaníliás cukorral és a tejjel simára kikeverjük, majd alacsony lángon addig főzzük, míg puding sűrűségű nem lesz. Félre tesszük hűlni.
A puha margarint a porcukorral habosra kikeverjük és a már teljesen kihűlt krémbe keverjük. Robotgéppel szépen összedolgozzuk.
A krémmel összetöltjük a két lapot.
Vízgőz felett megolvasztjuk a kockára tördelt csokit, majd hozzáadjuk a 2 ek. étolajat, jól összekeverjük, és azonnal ráöntjük a sütemény tetejére. A még meg nem szilárdult csokit megszórjuk az apróra vágott dióval.
Hűtőbe tesszük, majd tálalás előtt egy meleg vízbe mártott éles késsel kockára felvágjuk.
http://tundikonyha.blogspot.hu/