Főoldal / Desszertek / Macikrémes

Macikrémes

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Macikrémes

Macikrémes

Hozzávalók:

A tészta hozzávalói:

  • 7 db tojás
  • 15 deka porcukor
  • 7 kanál maci kávé
  • 7 kanál forró víz
  • 1 cs sütőpor
  • 20 deka liszt

A krém hozzávalói:

  • 2,5 deci tej
  • 2 kanál liszt
  • 3 tojás sárgája
  • 20 deka ráma margarin
  • 15 deka porcukor

A tetejére:

  • 1 tábla étcsokoládé
  • 5 deka margarin
  • fél deci olaj
  • 5 deka apróra vágott pörkölt dió
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojás sárgáját a cukorral habosra kikeverjük.
Hozzáadjuk a kávét a vizet, majd a sütőporral kevert lisztet. Végül a tojás felvert habját is óvatosan hozzáadjuk.

Sütőpapírral bélelt 24×22-cmes tepsibe simítjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. (tűpróbával ellenőrzzük, hogy átsült-e) Amikor a tészta kihűlt 2 lapba vágjuk.

Elkészítjük a krémet.

A tejet a tojássárgájával és a liszttel simára kikeverjük, és a tűzön besűrítjük, majd hagyjuk kihűlni.

A margarint a porcukorral habosra kikeverjük, és a kihűlt tejes krémmel összekeverjük.

A tésztát megtöltjük a krémmel.

A csokoládét a margarinnal és az olajjal, gőz felett felolvasztjuk , majd bevonjuk vele a sütemény tetejét.

Majd meghintjük apróra vágott pörkölt dióval.

A macikrémes egy könnyen elkészíthető finom sütemény. Ajánlom akár vendégvárónak, vagy névnapokra is.

Macikrémes 5.00/5 (1 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére