Macikrémes
Hozzávalók:A tészta hozzávalói:
A krém hozzávalói:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojás sárgáját a cukorral habosra kikeverjük.
Hozzáadjuk a kávét a vizet, majd a sütőporral kevert lisztet. Végül a tojás felvert habját is óvatosan hozzáadjuk.
Sütőpapírral bélelt 24×22-cmes tepsibe simítjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. (tűpróbával ellenőrzzük, hogy átsült-e) Amikor a tészta kihűlt 2 lapba vágjuk.
Elkészítjük a krémet.
A tejet a tojássárgájával és a liszttel simára kikeverjük, és a tűzön besűrítjük, majd hagyjuk kihűlni.
A margarint a porcukorral habosra kikeverjük, és a kihűlt tejes krémmel összekeverjük.
A tésztát megtöltjük a krémmel.
A csokoládét a margarinnal és az olajjal, gőz felett felolvasztjuk , majd bevonjuk vele a sütemény tetejét.
Majd meghintjük apróra vágott pörkölt dióval.
A macikrémes egy könnyen elkészíthető finom sütemény. Ajánlom akár vendégvárónak, vagy névnapokra is.