Madártej III
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A tejet egy lábosban odateszem forrni.
A tojásokat szétválasztom.
Egy csipet sót teszek a fehérjébe majd elkezdem felverni, amikor kezd fehéredni beleteszek 1 csomag vaníliás cukrot és ízlés szerint egy kevés édesítőt.
A sárgájába beleteszem ízles szerint az édesítőt, és a vaníliás cukrot, majd habosra kikeverem.
A felforrt tejbe kanalanként bele rakom a fehérjét. Nem főzöm csak egy pár másodpercig, majd megfordítom és pár másodperc múlva kiveszem.
A habok kifőzése után pótolom egy kis tejjel ami elforrt.
A kikevert sárgáját beleteszem a tejbe, jól elkevernem, és amikor a lábas tetejéig megemelkedett máris leveszem.
Nem szabad forralni főzni sokáig mert csomós lesz!
Én még amikor leveszem belekeverek még 1 + vaníliás cukrot.
Kihűtve a habgaluskákkal tálalom.
Jó étvágyat hozzá!