Főoldal / Desszertek / Madártej III

Madártej III

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Madártej III

Madartej III

Hozzávalók:

  • 1 l tej
  • 4 db tojás
  • 2 cs vaníliás cukor
  • ízles szerint cukor, vagy édesítő
  • vanília rúd (elhagyható)
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tejet egy lábosban odateszem forrni.

A tojásokat szétválasztom.

Egy csipet sót teszek a fehérjébe majd elkezdem felverni, amikor kezd fehéredni beleteszek 1 csomag vaníliás cukrot és ízlés szerint egy kevés édesítőt.

A sárgájába beleteszem ízles szerint az édesítőt, és a vaníliás cukrot, majd habosra kikeverem.

A felforrt tejbe kanalanként bele rakom a fehérjét. Nem főzöm csak egy pár másodpercig, majd megfordítom és pár másodperc múlva kiveszem.

A habok kifőzése után pótolom egy kis tejjel ami elforrt.

A kikevert sárgáját beleteszem a tejbe, jól elkevernem, és amikor a lábas tetejéig megemelkedett máris leveszem.

Nem szabad forralni főzni sokáig mert csomós lesz!

Én még amikor leveszem belekeverek még 1 + vaníliás cukrot.

Kihűtve a habgaluskákkal tálalom.

Jó étvágyat hozzá!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére