Madártej krémes meggyes kocka
Hozzávalók:
A madártejes krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojássárgákat a cukorral és a kakaóval habosra keverjük. Majd a sütőporral elkevert lisztet és a keményre vert tojás fehérjét óvatosan beleforgatjuk. Kivajazott, kilisztezett formába öntjük, és 180 fokon tűpróbáig sütjük. A kihűlt piskótát 3 felé elvágjuk.
A 8 tojássárgáját a cukorral és a liszttel elkeverjük, beleszórjuk a 2 csomag vaníliás cukrot, majd folyamatosan keverve hozzáadjuk a tejet, és simára
kikeverjük. Lassú tűzön sűrűre főzzük, és kihűtjük.
A margarint a porcukorral habosra kikeverjük és a kihűlt krémbe keverjük.
A hulala tejszínt kemény habbá verjük, a meggyet kimagozzuk.
Összeállítjuk a süteményt. Az egyik lapot megkenjük a teljes mennyiségű krémmel, ráhelyezzük a második piskótalapot. A meggyet kikeverjük a tejszínnel és rákenjük a süteményünkre. Az utolsó piskótával befedjük a süteményünket.
A tetejét, félretett meggyszemekkel és tejszínnel díszítjük.