Madártej palacsinta
Hozzávalók:A palacsintához:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A lisztet, a cukrot,a vaníliás cukrot a tojásokat, a sót és a szódavizet keverőtálba tesszük, és simára keverjük. Hozzáadjuk a tejet és az olajat. Forró serpenyőben, pici olajon kisütjük a palacsintákat.
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját pici tejjel, 3 evőkanál porcukorral, a liszttel, és a vaníliás cukorral csomó mentesre elkeverjük.
A tejet felforraljuk, hozzá adjuk az alaposan elkevert tojásos masszát és lassú tűzön besűrítjük.
A krémből egy keveset félreteszünk öntetnek, a többivel megtöltjük a palacsintákat.
A tojásfehérjét 1 kanál porcukorral kemény habbá felverjük. Egy evőkanál segítségével forróvízbe szaggatunk belőle, és mindkét oldalát 1-1 percig főzzük.
A megtöltött palacsintát a vanília öntettel, és a habgaluskákkal tálaljuk.