Főoldal / Desszertek / Madártej Tündi konyhájából

Madártej Tündi konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Madártej Tündi konyhájából

Madártej Tündi konyhájából

 

Hozzávalók:

  • 1,5 l tej
  • 15 dkg cukor
  • 5 db tojás
  • 1 cs. vaníliás főzőpudingpor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1-2 csipet só
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Tojásokat szétválasztjuk.
A tojássárgáját a cukorral, és a vaníliás cukorral habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a pudingport és az egészet csomómentesre kikeverjük.

A tejet feltesszük forrni, és hozzáadunk 1-2 csipet sót.
Tojás fehérjéből kemény habot verünk.
Miután felforrt a tej, mérsékeljük a hőfokot. Az evőkanalat belemártjuk a forró tejbe, majd kis halmokat szaggatunk ki a fehérjehabból, és a tejre tesszük. Mindkét oldalát megfőzzük. (én kb. 20 másodperc után fordítottam át) Egy szűrőkanál segítségével kivesszük, a habgaluskákat, és hagyjuk lecsepegni.

A forró tejből kb. 6-8 evőkanállal beleteszünk a cukros-pudingos tojássárgájába, jól összekeverjük (azért, hogy ne csomósodjon össze), majd visszaöntjük a lábosban lévő tejbe.Folyamatosan kevergetve, összefőzzük.(de csak addig, míg elkezd egy kicsit besűrűsödni).

Félre tesszük hűlni és a tetejére tesszük a habgaluskákat.
Ha kihűlt, a hűtőbe tesszük. Kakaóporral vagy reszelt csokoládéval megszórva hidegen kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok!
http://tundikonyha.blogspot.hu/

Mentés

Értékeld a receptet

Tündi konyha (134 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére