Madártej Tündi konyhájából
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Tojásokat szétválasztjuk.
A tojássárgáját a cukorral, és a vaníliás cukorral habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a pudingport és az egészet csomómentesre kikeverjük.
A tejet feltesszük forrni, és hozzáadunk 1-2 csipet sót.
Tojás fehérjéből kemény habot verünk.
Miután felforrt a tej, mérsékeljük a hőfokot. Az evőkanalat belemártjuk a forró tejbe, majd kis halmokat szaggatunk ki a fehérjehabból, és a tejre tesszük. Mindkét oldalát megfőzzük. (én kb. 20 másodperc után fordítottam át) Egy szűrőkanál segítségével kivesszük, a habgaluskákat, és hagyjuk lecsepegni.
A forró tejből kb. 6-8 evőkanállal beleteszünk a cukros-pudingos tojássárgájába, jól összekeverjük (azért, hogy ne csomósodjon össze), majd visszaöntjük a lábosban lévő tejbe.Folyamatosan kevergetve, összefőzzük.(de csak addig, míg elkezd egy kicsit besűrűsödni).
Félre tesszük hűlni és a tetejére tesszük a habgaluskákat.
Ha kihűlt, a hűtőbe tesszük. Kakaóporral vagy reszelt csokoládéval megszórva hidegen kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok!
http://tundikonyha.blogspot.hu/