Máglyarakás Gabi módra
Hozzávalók:
Tepsi kenéshez:
Tepsi szóráshoz:
Tetejére díszítésnek:
|
|
Elkészítés:
Almákat félbe vágjuk kiszedjük a magházát, majd meg hámozzuk és vékony szeletekre vágjuk.Fahéjjal megszórjuk, össze keverjük hozzá adjuk a darabos meggy lekvárt, és 5 dkg margarinon megpároljuk. Ha megpárolódott félretesszük hűlni.
A zsemléket 2 cm-es szeletekre vágjuk és egy magas falú tálba tesszük, hozzá adjuk a maradék margarint, 10 dkg cukrot, vaníliás cukrot, és a sárgabarack ízt, majd félre tesszük.
A tejet fel tesszük forrni, közben a tojásokat ketté vesszük, sárgákat kicsit kikeverjük (adhatunk hozzá egy vaníliás cukrot is), majd bele keverjük a tejbe.
Ha felforrt a tojásos tej a zsemlére öntjük, jól átkeverjük kicsit állni hagyjuk,hogy jól meg puhuljanak.
Egy tepsibe, a fele masszát belesimítjuk, és erre egyenletesen rá kenjük az almás meggyes krémet, majd befedjük a maradék zsemlés masszával.
Előmelegített sütőben 200 fokon 30 percig sütjük.
Közben a maradék cukorral kemény habbá verjük a félretett tojásfehérjéket, és a megsült tésztára simítjuk.Majd még 10 percre vissza toljuk a sütőbe, de már csak 160 fokon szárítjuk.
Mikor szép arany barna a hab kivesszük a sütőből, és tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
Ha kihűlt színes torta darával megszórjuk díszítésként.
Vizes késsel kockára szeletelve tálaljuk.
Nagyon finom és laktató.