Máglyarakás II
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A tejből kevés cukorból a margarin feléből a tojások sárgájából öntetet készítek
A zsemléket szeletekre vágom.
Egy edényt a maradék margarinnal kikenek.
A zsemle szeleteket az öntetbe mártom és az edény aljára teszem.
Az almát vékony karikákra szelem és fahéjjal a saját levében addig dinsztelem amíg a leve el nem párolog.
A zsemleszeletekre teszem az almákat.
A darált mandulát fahéjjal és cukorral izésítem és az almára szórom.
A maradék zsemle szeleteket az öntetbe mártom és a mandula tetejére teszem.
Előmelegített sütőben 25-30percig sütöm.
A tojások fehérjét cukorral és lekvárral gőz felett keményre verem, és a megsült tésztára teszem.
A hab tetejére pirított karamellizált mandula pelyhet tettem.
Vissza tettem pár percre a sütőbe, hogy kis színe legyen.
(A tetején a mandula nem égett csak karamellizált)