Máglyarakás torta
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A kifliket felkarikázzuk.
Az almákat meghámozzuk, és apróra vágjuk.
Kivajazunk egy tortaformát, és a kiflinek a felét beletesszük, erre pakoljuk az alma felét is.
A tojásokat kettéválasszuk. A sárgáját elkeverjük a tejjel, a cukorral, vaníliás cukorral és a pudinggal.
A felét ráöntjük a kiflikre. Megkenjük az egészet a sárgabaracklekvár felével.
Rátesszük a maradék kiflit és almát, ráöntjük a pudingos tejet, és megkenjük a maradék baracklekvárral.
Sütőbe tesszük, kb. 45 perc alatt készre sütjük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, rákenjük a tortánkra, és még 10 percig tovább sütjük a sütőben.
Tipp / megjegyzés:
Nagy divat lett manapság, hogy mindenből tortát készítünk, én is csalatkoztam.