Magyaros lebbencs
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A burgonyát meghámozom, megmosom, és kis kockákra vágom. A leveszöldséget és a hagymát felkarikázom. A szalonnát is kockázom, a zsírját kiolvasztom, majd megfelezem.
Serpenyőbe a fele zsíron megfonnyasztom a hagymát, majd a tűzről levéve belekeverem a paprikát, és azonnal ráöntök két kanál vizet. A tűzre visszatéve beleteszem a leveszöldséget, és a burgonyát. Megsózom, borsozom, és felöntöm 1,5 l vízzel. Fedő alatt puhára főzöm.
Közben a megmaradt zsíron világos sárgára pirítom a tésztát, majd már a majdnem puhára főtt burgonyához adom.Addig főzöm míg a tészta is megfő. Végül a zúzott fokhagymával simára kevert tejföllel és az apróra vágott zöldpetrezselyemmel meghintve jól kiforralom.
Laktató finom egy tálétel.
Tipp / megjegyzés:
Ez a receptet a Frank Júlia szakácskönyvéből tanultam.