Főoldal / Kelt tészták / Magyaros pizza pompos tésztából

Magyaros pizza pompos tésztából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Magyaros pizza pompos tésztából

Magyaros pizza pompos tésztából

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 3 dkg élesztő
  • 2 ek joghurt
  • 2 ek kacsa vagy libazsír
  • 2 db kisebb burgonya
  • 2 tk só
  • 2 dl langyos víz
  • 1 kk kristálycukor

A kenéshez:

  • 3 dl pizza szósz

A feltéthez:

  • 20 dkg bacon
  • 30 dkg sonka
  • 2 szál paraszt kolbász
  • 3 db paradicsom
  • 15 dkg gomba
  • 2 db piros színű kápia paprika
  • 2 db hegyes erős paprika
  • 2 fej lila hagyma
  • 25 dkg reszelt sajt
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen szitán vagy krumplinyomón áttörjük.Az élesztőt a csipet cukorral langyos vízben felfuttatjuk.

Ha a burgonya langyosra hűlt, a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Meleg helyen letakarva egy órát kelesztjük.

A kolbászt, paprikákat, lila hagymát, paradicsomot karikákra a sonkát vékony csíkokra vágjuk.
A sajtot lereszeljük.

Egy nagyobb tepsit kizsírozunk, és belenyomkodjuk a tésztát.

Megkenjük a pizza szósszal, rápakoljuk a feltéteket: a kolbászt, sonkát, lila hagymát, gombát, paprikákat,/ az egyik felére csípőset a másikra piros kápia paprikát tettem / paradicsomot, bacon csíkokat és végül a reszelt sajtot.

Előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, amíg a sajt megpirul.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Igazán kiadós étel, nem kell mellé semmi más.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére