Magyaros pizza pompos tésztából
Hozzávalók:A tésztához:
A kenéshez:
A feltéthez:
|
|
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen szitán vagy krumplinyomón áttörjük.Az élesztőt a csipet cukorral langyos vízben felfuttatjuk.
Ha a burgonya langyosra hűlt, a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Meleg helyen letakarva egy órát kelesztjük.
A kolbászt, paprikákat, lila hagymát, paradicsomot karikákra a sonkát vékony csíkokra vágjuk.
A sajtot lereszeljük.
Egy nagyobb tepsit kizsírozunk, és belenyomkodjuk a tésztát.
Megkenjük a pizza szósszal, rápakoljuk a feltéteket: a kolbászt, sonkát, lila hagymát, gombát, paprikákat,/ az egyik felére csípőset a másikra piros kápia paprikát tettem / paradicsomot, bacon csíkokat és végül a reszelt sajtot.
Előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, amíg a sajt megpirul.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Igazán kiadós étel, nem kell mellé semmi más.