Főoldal / Egytálételek / Magyaros rakott káposzta

Magyaros rakott káposzta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Magyaros rakott káposzta

Magyaros rakott káposzta

Hozzávalók:

  • 1 kg savanyított szálas káposzta
  • fél szál füstölt kolbász (kis karikára vágva)
  • 10 dkg császár szalonna
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 2 fej hagyma
  • 50 dkg sertéscomb (apróra vágva)
  • só, bors, pirospaprika, babérlevél
  • olaj
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 1 doboz félkész rizs
  • 1 fej fokhagyma
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A savanyú káposztát kétszer kimossuk, majd a megpucolt fokhagymával, babérlevéllel feltesszük főni.
Pörköltet készítünk hagymával a hagyományos módon.

A rizst elkészítjük a rajta levő utasítások szerint.
A megfőtt káposztáról leöntjük a vizet, egy tepsi aljára teszünk belőle, majd következik a pörkölt fele, a rizs fele, a kolbász, szalonna, a tejföl fele, a lereszelt sajtok fele, ízesítjük borssal, sóval.
Majd befejezzük a rétegezést a megmaradt alapanyagokkal, felülre káposzta kerül.

Sütőben kb 1 óra alatt készre sütjük.

Magyaros rakott káposzta 3.00/5 (1 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére