Maja zserbója
Hozzávalók:
A töltelékez:
|
|
Elkészítés:
A tepsit a margarinnal kikenem és kilisztezem. A diót összekeverem a cukorral, fahéjjal és a szegfűszeggel.
A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd 3 részre vágom.
Az első adag tésztát lisztezett deszkán tepsi nagyságúra nyújtom és beleteszem a tepsibe. Megkenem lekvárral, majd az ízesített dió felét elosztom rajta.
A második tésztát kinyújtom, ráteszem a töltelékre, majd ezt is megkenem a lekvárral, és eloszlatom rajta a maradék diós tölteléket.
A harmadik lapot kinyújtom, majd befedem vele a sütemény tetejét.
Késsel vagy villával megszurkálom a tésztát, és letakarva pihentetem addig míg a begyújtott sütő bemelegszik.
Mehet a sütőbe, , ahol aranyszínűre sütjük.
Ha kihűlt ráöntöm az olvasztott csokit amihez 10 dkg rámát keverek.
Amikor megdermedt a máz, felszeletelve tálalom.
Tipp / megjegyzés:
Én az élesztőt az 1 dl tejben felfuttatom, de nem kelesztem mert az elég neki még bemelegszik a sütő, és csak 3 laposra csinálom így tanultam. A szegfűszeg kiemeli az ízét de csak keveset tegyünk bele mert elég intenzív ízű.