Májas gombás csirkemell
Hozzávalók:
A töltelékhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A filézett csirkemellet annyi vízben hogy ellepje sóval és egész vöröshagymával megfőzzük.
Amikor már puha a csirkemell akkor kihűtjük és egyforma szeletekre felvágjuk.
Az apróra vágott vöröshagymát és az apróra vágott gombát az olajban üvegesre pároljuk majd lehűtjük.
A zsemléket a tejbe beáztatjuk. Majd kinyomkodjuk és összekeverjük a májkrémmel, az apróra vágott petrezselyemmel, az apróra vágott kaliforniai paprikával, és a megpárolt gombával és vöröshagymával.
Az egészet jól összedolgozzuk sóval borssal majorannával ízesítjük.
Ezzel a töltelékkel a hús szeleteket betöltjük. Mégpedig úgy, hogy egymás mellé tesszük a szeleteket. Egy szelet hús, egy adag töltelék, majd megint hús megint töltelék, ezt addig folytatjuk amíg a hús és töltelék tart. A végén a hústűvel összefogjuk, hogy ne essen szét.
A tejfölt tojással összekeverjük, a hús tetejére simítjuk, és megszórjuk reszelt sajttal.
190 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Ha langyosra hűlt szeleteljük.
Hidegtálakra is tökéletes.