Májas pecsenye
Hozzávalók:
Töltelék hozzávalói:
A hús tetejére:
|
|
Elkészítés:
A csont nélküli karajt felteszem főlni vízzel, egy egész fej vöröshagymával, és sóval.
Puhára megpárolom.Amikor már puha kiveszem a vízből és szeletekre vágom.
Elkészítem a tölteléket.
A gombát, és egy fej vöröshagymát apróra szeletelem, és kevéske olajban megpárolom.
A zsemléket tejbe megáztatom, a petrezselymet apróra vágom.
Az összes hozzávalót összekevertem.
Elkezdem összerakni a hús szeleteket. Az első szelet a hús, erre teszem a májas keveréket, majd ismét hús és a májas keverék.Addig teszem, amíg a hús és a májas keverék tart.
Ekkor hústűvel mindkét végét összetűzöm, hogy amikor sül ne essen szét.
Egy sütőedénybe teszem, és minimális kis olajat, valamint fél deci vizet teszek alá.
A tejfölt a tojással összekeverem és a húsra teszem, a tetejére sajtot szórok.
Meleg sütőbe teszem és megsütöm.
15-20 perc után leveszem a tetőt az edényről, és kicsit megsütöm rajta a sajtot.