Májjal töltött sertés dagadó
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Dagadót megmossuk és szárazra töröljük, felszúrjuk,és a fűszersóval belsejét jól átdörzsöljük.
A csirkemájat megtisztítjuk hártyáitól, egy lábosba tesszük, hozzá adjuk a mexikói zöldségkeveréket, gombát, csipet sót, majd annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje és puhára főzzük. Ha megfőtt leszűrjük, és félre tesszük hűlni.
A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és egy nagyobb tálba tesszük. Hozzáadjuk a tojásokat, fűszereket, májat, búzadarát, majd a vízbe áztatott és jól kinyomkodott zsemléket, ízlés szerint megsózzuk.
Jól össze keverjük, és a dagadót megtöltjük vele. Hústűvel vagy fogpiszkálóval a nyílást össze tűzzük.
Egy 36×23 cm-es tepsit az 1 evőkanál zsírral meg kenünk, és bele tesszük a dagadót. A maradék masszát egyenletesen köré tesszük, tepsi méretű alufóliával be takarjuk.
Előmelegített sütőben, 200 fokon 40-percig sütjük, majd kivesszük, és levesszük az alufóliát, majd visszatesszük 10-percre.
A 10 perc letelte után megszórjuk reszelt sajttal, és egy újabb 10 percre vissza tesszük a sütőbe, hogy a sajt szépen rápiruljon.
Ha kész kivesszük, a tepsiben állni hagyjuk, és utána szeleteljük.
Bármilyen körettel tálalható, én magában savanyúsággal tálaltam.