Mák charlotte
Hozzávalók:A tortalaphoz:
A krémhez:
Egyéb:
|
|
Elkészítés:
A tojások sárgáját langyos vízzel összehabosítjuk, majd a cukorral fehéredésig keverjük.
Belekeverjük a reszelt narancshéjat, és a sütőporos lisztet.
A legvégén, lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot.
160-180°C fokon tűpróbáig sütjük.
Majd hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt elvágjuk, így lesz két kerek piskóta lapunk. Az egyiket félre tesszük, a másikat csíkokra vágjuk.
Veszünk egy félgömb alakú formát, kibéleljük sütőpapírral vagy alufóliával úgy, hogy kilógjon a formából.
A felszelt piskóta csíkokat összeragasztjuk a lekvárral, és kibéleljük vele a formát.
Elkészítjük a krémet.
Egy lábosba beletesszük a tojássárgákat, a pudingport, a cukrokat, a mákot, a kandírozott narancshéjat, és a felforralt, majd lehűtött tejjel jól összekeverjük. Állandó keverés mellett addig főzzük, amíg besűrűsödik.
A tejszínhabot elkeverjük a zselatinnal, és a még langyos krémhez öntjük.Hagyjuk lehűlni.
A kész krémet beleöntjük a piskótával kibélelt formába, majd a félre tett piskótával befedjük.
A hűtőben teljesen megdermesztjük.
A papír vagy alufólia segítségével tálra fordítjuk.
Tejszínhabbal, és csokival díszítjük.
Készíthetünk mellé vanília öntetet is.
Finom és mutatós sütemény.
Tipp / megjegyzés:
A lidliben szokom venni a kandírozott narancs és citrom kis kockákat 10 dkg van a dobozkákba. Más sütikhez is használom.
Beküldő: Maja