Mákhabos charlotte őzgerincben
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szét választjuk a sárgáját pohárba, a fehérjét tálba tesszük.
A tojásfehérjét félig felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, amivel kemény habbá verjük.Óvatosan egyesével hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd több részletben a sütőporos lisztet.Egy nagy gáztepsit kibéleljük sütőpapírral,és belesimítjuk a masszát. 180fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A krémhez a 2 tojássárgáját, a tejjel, a pudingporral, a cukrokkal összefőzzük.Még forrón hozzákeverjük a mákot és a kandírozott narancshéjat. Kihűtjük.
A kihűlt piskótát 3 cm csíkokra vágjuk és lekvárral összeragasztjuk, és kibélelünk vele egy őzgerincformát.A Hulala tejszínt felverjük a habfixálóval/vagy zselatinnal, majd a tejszínhabot a mákos krémhez forgatjuk.
A piskótával bélelt őzgerinc forma közepébe öntjük a hideg krémet, majd a tetejét befedjük a maradék összeragasztott piskótával. Hűtőbe tesszük dermedni, szeletelve kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
Mák helyett készíthetjük dióval is, de akkor a dió krémet bolondítsuk meg őrölt fahéjjal, és egy csipet szegfűszeggel, valamint 1 rumaromával.
Beküldő: Maja