Mákos almás krémes
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
Egy tepsi alját vajjal kikenjük, és liszttel megszórjuk, vagy sütőpapírt teszünk az aljára.
A tojások fehérjét hideg vízzel kemény habbá verjük, a cukrot kanalanként hozzáadjuk, és keményre verjük.
Hozzákeverjük a tojások sárgáját és a vaníliás cukrot.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a habra szitáljuk, és óvatosan beleforgatjuk és hozzá adjuk a mákot.
A masszát 3 részre osztjuk és mindegyiket külön megsütjük, előmelegített sütőben.
A krémhez az almát meghámozzuk és lereszeljük, nagyon kinyomkodjuk a levéből ,és 2 kanál cukorral, 1 kis kanál fahéjjal 5 perc alatt össze főzzük.
A pudingot 2 kanál cukorral kevés tejjel csomómentesre elkeverjük, a maradék tejet a rámával tűzre tesszük hozzá adjuk a pudingot és állandó keverés mellett sűrű krémet főzünk belőle.
Megkenjük a lapokat előbb az alma tölteléket, utána krém, még el nem fogy, a tetejét is megkenjük vékony krémmel.
A torta bevonót gőz felett megolvasztjuk és fogpiszkáló segítségével mintát húzunk a tetejére.