Főoldal / Desszertek / Mákos almás krémes

Mákos almás krémes

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mákos almás krémes

Mákos almás krémes

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 10 tojás
  • 4 ek hideg víz
  • 200 g cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 200 g liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 3 evő kanál mák ,darálatlan

A krémhez:

  • 6 dl tej
  • 2 csomag tejszín izű puding
  • fél kocka ráma
  • 3 evő kanál cukor
  • 50 dkg alma
  • 1 kis kanál fahéj

A tetejére:

  • fél csomag tortabevonó
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Egy tepsi alját vajjal kikenjük, és liszttel megszórjuk, vagy sütőpapírt teszünk az aljára.

A tojások fehérjét hideg vízzel kemény habbá verjük, a cukrot kanalanként hozzáadjuk, és keményre verjük.

Hozzákeverjük a tojások sárgáját és a vaníliás cukrot.

A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a habra szitáljuk, és óvatosan beleforgatjuk és hozzá adjuk a mákot.

A masszát 3 részre osztjuk és mindegyiket külön megsütjük, előmelegített sütőben.

A krémhez az almát meghámozzuk és lereszeljük, nagyon kinyomkodjuk a levéből ,és 2 kanál cukorral, 1 kis kanál fahéjjal 5 perc alatt össze főzzük.

A pudingot 2 kanál cukorral kevés tejjel csomómentesre elkeverjük, a maradék tejet a rámával tűzre tesszük hozzá adjuk a pudingot és állandó keverés mellett sűrű krémet főzünk belőle.

Megkenjük a lapokat előbb az alma tölteléket, utána krém, még el nem fogy, a tetejét is megkenjük vékony krémmel.

A torta bevonót gőz felett megolvasztjuk és fogpiszkáló segítségével mintát húzunk a tetejére.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére