Mákos birsalma krémes sütemény
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a rámával és a cukorral.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A lisztben elkeverjük a mákot és a sütőport.
A lisztet hozzá adjuk a tojássárgájához ,majd óvatosan hozzá adjuk a tojás fehérjét és elkeverjük.
Egy közepes tepsit kibélelünk sütő papírral, és bele öntjük a masszát.
Előmelegített sütőben megsütjük.
Szokásos módon pudingot készítünk, és még melegen elkeverjük benne a margarint
Birsalmát kevés vízben puhára főzzük, leöntjük róla a vizet és botmixerrel alaposan össze törjük.
Hozzá adjuk a pudinghoz és elkeverjük. Ha savanykás lenne, adjunk hozzá még cukrot.
A tésztáról lehúzzuk a sütőpapírt és megkenjük krémmel.
A torta bevonót össze törjük, és vízzel pici olajjal gőz felett megolvasztjuk, melegen a krémre kenjük.
Hűtőbe rakjuk 2 óra hosszára.