Mákos bonbonmeggy sütemény
Hozzávalók:A piskótához:
A krémhez:
A meggyzseléhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjét a sóval és a citromlével félkemény habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot, és keményre felverjük.
Egyesével belekeverjük a tojássárgákat, majd beleforgatjuk a sütőporral és a mákkal elkevert lisztet.
A masszát, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 10 perc után visszavesszük a sütőt kb. 150-160 fokra és még további 2-3 percig sütjük. Ha már jó az illata és a látvány is megfelelő, tűpróbával ellenőrizzük.
Lekapcsoljuk a sütőt és még egy kicsit bent hagyjuk a formát, nyitott ajtó mellett.
Kivesszük, és hagyjuk kihűlni, majd kettévágjuk a piskótát.
A vaníliás pudingot a cukorral és a tejjel sűrűre felfőzzük, és hagyjuk kihűlni.
A meggyes üdítőt a vaníliás pudingporral és a cukorral sűrűre felfőzzük, majd lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a meggy aromát.
Az alsó piskótát megkenjük a vaníliás pudinggal, rásimítjuk a meggyes zselét és befedjük a második piskótalappal.
A máz hozzávalóit pár perc alatt össze főzzük, és a sütemény tetejére simítjuk. Hűtőbe tesszük fogyasztásig, majd kockákra vagy szeletekre vágva kínáljuk.