Mákos guba Erzsike konyhájából
Hozzávalók:A gubához:
A vaníliakrémhez:
|
|
Elkészítés:
A 7 dl tejet a vaníliával és 2 evőkanál cukorral felforraljuk. A kifliket karikákra felvágjuk.
Merőkanállal rámerjük a forró tejet úgy, hogy mindenhol érje a kifliket, majd óvatosan összeforgatjuk.
A maradék 1 dl tejet a darált mákkal, a 2 evőkanál cukorral, és a vajjal felfőzzük. Ráöntjük a kiflikre és alaposan összekeverjük.
Egy nagyobb téglalap alakú üvegedényt kivajazunk, beleöntjük a mákos kiflikarikákat és elsimítjuk. 190 fokon 15 perc alatt megsütjük.
A vaníliás pudingport megfőzzük a szokásos módon.
A forró vaníliás krémet rákanalazzuk az edényben megsült, még meleg gubára úgy, hogy befedje mindenhol.
Így puha és szaftos marad.
Kockákra vágva kínáljuk.