Főoldal / Desszertek / Mákos guba Erzsike konyhájából

Mákos guba Erzsike konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Mákos guba Erzsike konyhájából

Mákos guba Erzsike konyhájából

Hozzávalók:

A gubához:

  • 7 db kifli (szikkadt)
  • 8 dl tej
  • 1 kk. vanília kivonat
  • 4 ek. barna cukor
  • 20 dkg mák
  • 5 dkg vaj
  • 4 ek. méz

A vaníliakrémhez:

  • 6 dl tej
  • 1 cs.vaníliás pudingpor
  • 3 ek. barna cukor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A 7 dl tejet a vaníliával és 2 evőkanál cukorral felforraljuk. A kifliket karikákra felvágjuk.
Merőkanállal rámerjük a forró tejet úgy, hogy mindenhol érje a kifliket, majd óvatosan összeforgatjuk.
A maradék 1 dl tejet a darált mákkal, a 2 evőkanál cukorral, és a vajjal felfőzzük. Ráöntjük a kiflikre és alaposan összekeverjük.

Egy nagyobb téglalap alakú üvegedényt kivajazunk, beleöntjük a mákos kiflikarikákat és elsimítjuk. 190 fokon 15 perc alatt megsütjük.

A vaníliás pudingport megfőzzük a szokásos módon.
A forró vaníliás  krémet rákanalazzuk az edényben megsült, még meleg gubára úgy, hogy befedje mindenhol.
Így puha és szaftos marad.

Kockákra vágva kínáljuk.

Mákos guba Erzsike konyhájából 5.00/5 (1 értékelés)

Buzási Lászlóné Erzsébet (88 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére