Főoldal / Desszertek / Mákos habos sütemény

Mákos habos sütemény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mákos habos sütemény

Mákos habos sütemény

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojás sárgája
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 kk sütőpor
  • 20 dkg mák
  • 1 dl tej
  • 3 kanál cukor
  • 10 dkg mazsola
  • 3 dl hulala tejszín.
  • színes cukorkák
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Először a száraz alapanyagokat, így a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport és a citromhéjat összekeverjük, majd gyorsan belemorzsoljuk a vajat.

Végül hozzáadjuk a tojássárgát, és jól összedolgozzuk.
A tésztacipót fóliába csomagoljuk, és 1 órát hűtőben pihentetjük.

Tepsi nagyságúra nyújtjuk, előmelegített sütőben kisütjük.

A mákot, a tejet, 3 kanál cukrot és mazsolát össze főzzük (5 perc), majd a tésztára simítjuk.

A hulala tejszínt kemény habbá verjük, a mák tetejére simítjuk és megszórjuk színes cukorkákkal.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére