Mákos kevert banánnal
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Egy nagyobb tálba beleöntjük a mákot, a cukrot, a lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot és jól elkeverjük.
Beleütjük a 3 db tojást és beleöntjük a tejet, majd csomómentesre keverjük. Palacsintatészta állagú anyagot kell kapnunk.
A banánokat villával összetörjük, majd elvegyítjük a masszával és kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük. A tepsi alját megütögetjük, hogy ne legyen hólyagos a teteje sülés közben.
Sütőbe tesszük, tíz percig nagy lángon sütjük, ez alatt nem szabad kinyitni a sütő ajtaját. Majd 20-25 perc alatt közepes lángon készre sütjük. (Tűpróba után addig sütjük, amíg nem ragad a tűre a tészta.)
A kihűlt süteményt porcukorral meghintve, kockákra vágva kínáljuk.